De definitieve oplevering door de aannemer is geschied; door de architect en het bestuur zijn de uitgevoerde werkzaamheden akkoord bevonden.

Aannemer Hulshof heeft geweldig werk geleverd, met veel gevoel voor het monument en daarmee ook oog voor detail. Eigenaar Cees Nomen, zijn uitvoerder Han Kooiman en hun mensen, hebben met hun inzet het gebouw in oude luister hersteld en gezorgd dat het er weer jaren tegen kan. Samen met de architect Hans Heine en zijn bouwbegeleider Ferry van den Boogaard, Tak architecten, zijn veel oude details teruggevonden, werden gezamenlijk keuzes gemaakt die passen in het tijdsbeeld en zijn oplossingen gekozen die het verhaal van het stoomgemaal weergeven.

Nu zijn we begonnen aan de afwerking, het elektrisch installatiewerk dat door Elektrob, Gerard Bitterling, werd gedaan is klaar en er is voor gezorgd om zo min mogelijk leidingen in het zicht te hebben, de beveiliging is tevens door Elektrob verzorgd en aan ons nu de taak om de inrichting op orde te brengen.

Ook heeft de Belo Groep gezorgd voor een voorverwarmer voor de nog te verwerven stoomketel, deze is op zolder geplaatst toen het dak werd vernieuwd. Arie Belo gaat ook zorgen voor de stoomleiding die alvast geplaatst wordt. Nu de ketel nog.

Cybertechniek is bezig met de elektronische sturing van de verwarming, zodat we het gemaal minimaal vorstvrij kunnen houden en zonodig lekker warm als er bezoekers zijn. Eigenaar Peter van der Horst heeft met zo min mogelijk zichtbare aanpassingen dit verzorgd.

De werkgroep kan weer aan de slag met de opbouw van de stoommachine en kort geleden is de groep uitgebreid met weer een technische man, Guus Peek, die ons al jaren volgde en nu de tijd heeft gevonden om ons te helpen. Na het weer aansluiten van de compressor met een nieuw aangelegde persluchtleiding aan het ook op zolder geplaatste drukvat zal de machine weer kunnen draaien.

Wij hopen op de nationale molen- en gemalendag, de 2e zaterdag in mei, de officiele openstelling te vieren.