De laatste weken van de bouwwerkzaamheden zijn ingegaan en iedereen die langs het gemaal rijdt heeft het herstel van dak, muren en deuren kunnen volgen. De afgelopen weken kon je ook de schoorsteen zien groeien, naar zijn oorspronkelijke hoogte van ruim 20 meter.

Buiten gaat de schilder aan de slag en binnen is nu ook het herstel aan het pleisterwerk afgerond. De vloeren worden in orde gebracht en het schilderwerk binnen komt dan ook aan de beurt. Daarna zal de verwarming, het elektrawerk en de schoonmaak worden gedaan. Tegelijkertijd zal buiten het nodige straatwerk worden verricht, uiteraard met oude materialen.

Wij verwachten dan rond de kerstdagen alle zaken weer op orde te kunnen brengen. De officiële opening volgt ergens in de eerste helft van 2015.

Wij zoeken nog steeds mensen met belangstelling voor waterbeheer, stoom, erfgoed, historie of wat dan ook, die graag vrijwilliger willen worden bij het gemaal en onze enthousiaste, maar nog te kleine groep komen versterken. Neem gerust contact op of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.